Klantenbeoordeling
9.7
Funda goedkope makelaar

Hypotheekadvies || Hypotheken

Voor het zoeken van de juiste hypotheek is het handig om te weten welke hypotheekvormen er zijn.  

Welke hypotheekvormen zijn er?
De Huizenbemiddelaar biedt een groot aantal verschillende hypotheekvormen. De verschillende vormen hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. Vaak wordt er bij het kiezen uit verschillende hypotheekvormen gekeken naar het einddoel: het kopen van een huis, of dit nu bestaande bouw is of nieuwbouw. 

Bij het kiezen tussen verschillende vormen hypotheken is het daarnaast ook van belang om rekening te houden met uw toekomstplannen zoals bijvoorbeeld een verbouwing, een wijziging van uw inkomen of een mogelijke kinderwens. De Huizenbemiddelaar adviseert u welke vormen het best bij u passen.

De drie basis hypotheekvormen zijn: 

  • Lineaire hypotheek
  • Annuiteiten hypotheek                        
  • Aflossingsvrije hypotheek                        
 

Lineaire hypotheek
Een lineaire hypotheek is de meest eenvoudige hypotheekvorm die De Huizenbemiddelaar aanbiedt. Het kenmerk van een lineaire hypotheek is dat u gedurende de gehele looptijd een vast bedrag betaalt als aflossing van uw lening. Daarnaast betaalt u bij een lineaire hypotheek rente over het restant van de schuld. De totale hypotheekschuld wordt door de aflossing kleiner, waardoor u steeds minder rente gaat betalen. Het aflossingsbedrag blijft bij een lineaire hypotheek gedurende de looptijd gelijk.

Annuïteiten hypotheek
Een annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm waarbij u tijdens de looptijd van de lening een vast bedrag betaalt aan rente en aflossing. Het rentedeel van uw annuïteitenhypotheek daalt terwijl het aflossingsdeel groeit. Omdat bij een annuïteitenhypotheek alleen het rentedeel fiscaal aftrekbaar is, zullen uw netto maandlasten dus geleidelijk aan stijgen

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wilt u geholpen worden?De Huizenbemiddelaar kan u helpen met de aankoop of verkoop van uw woning of het voorzien van een passend hypotheekadvies.

Ja, ik wil graag informatie over:
Verstuur mij meer informatie naar:


Verstuur
slechts995,-
Complete aan-of verkoopbemiddeling voor slechts 995,-